Horňáckým degustátorům pálenek šmakovala zelová akce



Horňáckým degustátorům pálenek šmakovala zelová akce


* Sobotní "Košt kysaného zelá" v Jagošově restauraci ve Velké nad Veličkou  se setkal ke spokojenosti organizátorů s velkým zájmem domácích i přespolních.  
Různé podomácku upravené vzorky bílého i červeného zelí (z celkového počtu  dodaných sto deseti vzorků) hodnotili sami návštěvníci, a to podle barvy, chutě  a vůně. Nechyběli při tom ani vyhlášení horňáčtí degustátoři a odborníci přes  pálenky ze spolku Přátel modrého ovoce z Velké nad Veličkou (na snímku zleva  člen Pavol Medveď ze slovenské Myjavy, jednatelé spolku Mirek Prachař a Tomáš  Prachař), kteří svým degustátorským umem vypomáhají především pořadatelům koštů  slivovic v různých koutech Slovácka.
A jaký mají názor na tento netradiční  košt? "Je to velmi jednoduché. Při koštu tekutého se napijeme a při koštu zelí  se nenapijeme. Je to krásné. A navíc radši budu sedět tady a koštovat kysané  zelí, než se dívat doma na televizi, na nechutnou současnou politiku, jak se v  ní naše vládní špičky hádají, při níž se mi dělá na tváři kyselý výraz," dodal  spokojeně mezi zelím Mirek Prachař.

Zdroj: Deníky Bohemia, Autor (av) , 21.02.2005